7 gyorsan növő zöldség, amit nem késő még elültetni a nyáron

Egy átlagos kertész már legalább egy hónappal ezelőtt befejezte az új zöldségek ültetését a kertben. Ezzel szemben, még mindig érdemes elültetni az alábbi hét egyikét, amelyek a gyors növekedésnek köszönhetően még a fagyok előtt megnőnek.

Hónapos retek

22 nap alatt beérik. Érdemes figyelned a káposztalepke hernyójára, amely megrághatja a retket, vagy a csigákra, amelyek a leveleket eszik. Emellett a nagy nyári melegben folyamatos locsolást igényel.

Fejes saláta

A tojásos nokedli legjobb kísérője és milyen finom, amikor frissen van leszedve. A gyors növés mellett, még a hideget is jól viseli, így ősszel is végig szüretelhetjük.

Spenót

A növény a félárnyékos helyen 35 nap alatt megfelelő nagyságú leveleket hozz. Legkésőbb augusztus közepén kell elültein, hogy az októberi fagyok előtt leszedhessük. A kezdő kertészek számára különösen ajánlom ezt a növényt, mert bármilyen talajon jól terem.

Bab

Bármelyik fajtáját el lehet még ültetni két hónappal a fagyok beállta előtt, de legkésőbb augusztus közepéig.

Cékla

Ez a növény igazi őszi zöldség, amikor is savanyúságot vagy finom köretet lehet belőle készíteni. Az ültetése után 6-8 hét kell, hogy elérje teljes nagyságát.

Sárgarépa

Imádom a zsenge sárgarépát, amelynek összehasonlíthatatlan az íze az öregebbekkel. A termés sajnos nem mindig sikerül jól, ezért minden 3. héten újból ültetek augusztus közepéig. A növény folyamatos nedves talajt igényel, vagyis gyakran öntözni kell, hogy ne csak vékony szálakat legyenek.

Fűszernövények

Ezen az éghajlaton rengeteg fűszernövény meg tud élni kint tavasztól őszig. Érdemes koriandert, bazsalikomot, kaprot, rozmaringot és levendulát ültetni.

Forrás:OrganicLife

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.